Gåband för kontor

Gåband till kontor

De flesta vet att det inte är bra att sitta för länge vid sitt skrivbord, det är bättre att stå upp och jobba ibland. Men något som är ännu bättre är att röra på sig medans man jobbar! Hur kan man då lösa det? Jo, man kan ha ett gåband under sitt skrivbord på kontoret!

Ett gåband för kontor

Fler och fler upptäcker att det faktiskt är möjligt att få motion och vara hälsosam samtidigt som man jobbar. Lösningen är att ha ett promenadband eller gåband under sitt skrivbord. På så sätt kan du gå och få motion samtidigt som du jobbar. Säg hejdå till sittrelaterade problem och åkommor. Det som utmärker dessa band är att de är utan handtag på sidorna. Vidare är de såklart smidiga för att passa under ett bord.

Bästa gåbandet att ha under skrivbord

För bara något decennium sedan så fanns det knappt några gåband får kontorsbruk alls. Men varefter kontorsarbetande, samt även hemmajobb, har ökat år efter år i kombination med hälsomedvetenhet så efterfrågas det allt mer. Dock är utbudet på den svenska marknaden fortfarande ganska litet. Se våra köptips nedanför:

#1 Master Fitness Gåband W16

gåband bäst i test

Vårt nya val som bästa gåband att ha under ett skrivbord! Master Fitness Gåband W16 är ett premium band med en topphastighet på hela 14 km/h. Så det funkar även till jogging och löpning.

Fakta och egenskaper:

  • Hastighet: 1-14 km/h
  • Motor: Ja, 0,85 hk
  • Vikt: 35 kg
  • Display: Ja, på motorkåpan
  • Träningsprogram: 15 stycken
  • Förvaring: Hoppfällbart för att spara plats
  • Övrigt: Bluetoothkoppling

Klicka här för att läsa mer och köpa på FitnessTemplet!

#2 Gymstick Walking Pad

Bästa gåbandet att ha under ett skrivbord

Ett kompakt och vikbart promenadband/gåband som passar utmärkt att ha till exempel under ett skrivbord. Från det välkända fitnessmärket Gymstick. Passar lika bra på kontoret som hemma framför TV:n. Hastigheten kan varieras mellan 0,5-6 km/h och du kan kontrollera bandet från din mobil eller en fjärrkontroll.

Klicka här för att köpa billigast på CDON!

Fördelar med ett promenadband på kontoret

Det är välkänt att man kan få olika besvär och sjukdomar av för mycket stillasittande. Det är ett problem för alla som jobbar på kontor och liknande. En lösning är att installera höj och sänkbara skrivbord, att stå upp ibland är bättre än att bara sitta ner. Men något som är ännu bättre är att köpa ett gångband som man ställer under skrivbordet. Forskning har visat att promenader är en aktivitet som i stort sett räcker för att du ska upprätthålla en frisk och hälsosam kropp och knopp.

Många väljer att motionera efter jobbet, på sin fritid. Om du ofta väljer promenader som din träningsform, så kan du alltså slå två flugor i en smäll! Du kan jobba samtidigt som du motionerar och får alla hälsosamma fördelar därifrån. Sen om du vill utföra mer tuff och avancerad träning efter jobbet kan du såklart också göra det.

Viktnedgång

Vill du gå ner i vikt är det också ett väldigt smart drag att köpa ett gåband till kontoret. Promenader bränner effektivt kalorier på ett skonsamt sätt. Går du på ditt band under största delen av arbetsdagen kommer du garanterat att gå ner i vikt riktigt snabbt! En timmes lite lugnare promenad kan bränna runt 300 kalorier.

Lycka till med jobb och träning!