Uncategorized

Löpband eller promenadband?

Ett promenadband är ett riktigt effektivt och smidigt sätt att enkelt bränna kalorier i hemmet. Men en nackdel med ett promenadband är att man inte kan jogga eller springa snabbt på det. Vill man springa på sitt band bör man istället satsa på att köpa ett renodlat löpband.

Löpband eller promenadband?

löpband

Du kanske har ställt dig själv frågan vilket som är det bästa alternativet, ett löpband eller ett band för att promenera på? Det finns några väsentliga skillnader mellan de två typerna som vi tänkte ta upp här.

Springa eller gå?

Den stora skillnaden är såklart att på ett löpband kan man springa, istället för att bara gå eller promenera. Men även om du bara vill gå så är det faktiskt bättre med ett löpband eftersom det är mer robust och kommer hålla längre.

Pris

Ett löpband kostar mycket mer än ett gåband, du får räkna med minst två eller tre gånger så mycket. Har du gott om pengar är ett löpband egentligen det bästa valet hur som helst. Men har du en tajt budget kan ett promenadband vara ett smart alternativ.

Sammanfattningsvis

För att sammanfatta det hela så är ett löpband ditt bästa val om du inte känner dig begränsad av det högre priset. Känner du att du vill komma undan så billigt som möjligt och ändå bara har tänkt att gå är ett promenadband ett bra val. Vill du istället kunna jogga och springa på bandet och har en tight budget bör du ändå köpa ett löpband.

Det går att jogga lätt på ett promenadband, men det kommer slitas extra snabbt då. Ett löparband är helt enkelt dimensionerat för att hålla mycket bättre och längre. En annan fördel med ett löpband är att det har en större band-yta, så det känns (och är) mycket tryggare att gå/springa på. Detta eftersom risken att trampa utanför är mindre.

Vilket är det bästa löpbandet?

Det finns ett ganska stort utbud av löpband i svenska träningsaffärer. Vissa modeller är dock bättre och mer prisvärda än andra. Vi har gått igenom hela utbuden och presenterar nedanför några tips på bra modeller. Längre ner listar vi länkar till de bästa webbshopparnas hela sortiment, så du kan jämföra själv.

Sole Fitness F85 – Bästa valet!

sole fitness f85 bästa löparbandet

Detta är det bästa löparbandet alla kategorier enligt oss! Det har bland annat vunnit ”bäst i test” och stoltserar med topprestanda i kategorin. Den nya versionen har även en smart bluetooth koppling för enkla överföringar till din mobil, surfplatta och liknande.

Detta är helt enkelt ett band i högsta ligan och passar dig som vill ha det bästa. Nackdelen är dock det höga priset, letar du efter något billigt får du scrolla ner lite!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Träningspartner.se!

(Tips, vill du ha en billigare variant av detta band finns ”lillebror” F63 – Läs mer på Träningspartner.se)

Master Fitness T20 – Billigast!

master fitness t25 billigt band

Detta är ett mycket billigt men ändå helt godkänt band för dig med tightare budget. Det kostar nästan 3 gånger så lite som Sole Fitness F85 ovanför, men kan mycket väl ge dig lika bra träning.

Vill du köpa ett billigt löparband kommer du knappast undan mycket billigare än såhär!

Läs mer och köp på FitnessTemplet eller Sportgymbutiken!

Alla butikers kompletta sortiment!

Nedanför har vi länkar till webbutiker med stora och bra utbud av löpband:

Klicka här för alla modeller hos FitnessTemplet!

Klicka här för alla modeller hos Sportgymbutiken!

Klicka här för alla modeller hos Träningspartner!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *